Menu

Uddannelse

Som træner i Brabrand IF har du mulighed for selv at blive uddannet. Vi benytter DBUs uddannelsestilbud, som du kan læse mere om nedenfor.

DBU har derfor etableret DBU C-træneruddannelse, der klæder hver enkelt træner på til det spændende fodboldliv som børne- og ungdomstræner. Uddannelsen er målrettet trænere af børn U5-U12 og trænere af ungdomsspillere U13-U19. 

Vil du gerne på kursus?

I BIF afvikler vi kurser (C-uddannelsen) ca. hvert andet år. Det annonceres på mail og på Facebook, når der er mulighed for at komme på kursus i BIF-regi.

Kan du ikke vente på næste runde på hjemmebane, så kan du evt. komme på kursus "ude i byen". Det skal i givet fald ske efter nærmere aftale med vores kasserer, Harrie Horsmans, hvis kontaktinfo du finder her.

Uddannelsens opbygning
C-uddannelsen består af i alt 24 timer. Det første trin, C1, er på 10 timer, som henvender sig til trænere af alle aldersgrupper. Det næste trin, C2, er på 14 timer og består af tre aldersrelaterede forløb at vælge imellem. Du vælger det forløb, som passer bedst til den aldersgruppe, du træner.

Både C1 og C2 er bygget op af et forberedelsesmodul, som foregår online. Derudover består C1 af to moduler med fysisk fremmøde og C2 består af tre moduler med fysisk fremmøde. C1 og C2 afsluttes med et online refleksionsmodul.

Læs mere om C1

Læs mere om C2

Du kan uddanne dig til DBU Børne- eller Ungdomstræner ved at gennemføre C1 og C2 samt en test. Når testen er bestået, modtager du et certifikat.

Fra 1. januar 2021 er det et krav, at man har gennemført C-uddannelsen, hvis man ønsker at tage B-uddannelsen. Den tager længere tid og koster væsentligt flere penge for klubben. Brabrand IF har indtil videre ikke ti lagt lokaler til B-uddannelsen, som du kan læse mere om her.

Luk