Menu

BIF Historie fra 1960-69

1960
BIF stiller med 11 hold i årets turneringer BIF har 20 % af byens unge i alderen 8-18 som medlemmer. Johs. Rahbæk medlem af ABU`s ungdomsudvalg. Sognerådet bevilger BIF 500 kr. til hjælp til opsætning af varmtvandsanlæg - pris 1100 kr. BIF bliver medlem af Samvirkende Idrætsklubber i Brabrand. Et drengestævne vandtes af Thrott, åbyhøj. Oldboys pokalstævne på århus Stadions lille bane vandtes af arrangøren århus Oldboys, der i finalen vandt 4-1 over BIF BIF serie 5 hold kredsvinder - unionskampen mod Hammel blev tabt med 2-3. BIF serie 2 må den tunge gang ned i serie 3 - sluttede på næst sidstepladsen.

1961
Ny træner Svend Hessner, Hasle afløser Børge Rasmussen. Alle kampe i påskedagene (april) aflyst p.gr.a. snefald. Tre kampe vundet i Landspokalturneringen: 2-1 over Lisbjerg, 3-2 over Stilling og 2-0 over Kragelund - Kamp nr. 4 tabte holdet til ørsted med 3-4. 7-800 mennesker til Sct. Hansfest i Søparken. ABU stævne med hold fra Den danske Gymnastikforening i Flensborg. Gert Petersen og Jørgen Schwartz deltog på ABU`s ældre drengehold. BIF serie 3 sluttede sæsonen på en 5. plads.

1962
BIF har nu 200 ungdomspillere fra 16 år og nedefter. Børge Nielsen konstitueret som formand Brabrand-årslev sogneråd fremlægger plan for et idrætsanlæg ved Engdalsvej med fodboldbane og atletik- bane med tilskuerpladser, træningsbaner for fodbold og håndbold, kastegård, omklædningsfaciliteter, friluftsbad og tennisbaner - baseret på et indbyggertal på ca. 30.000 - planen skal dog udføres etapevis. Sne med efterfølgende tø har gjort at fodboldbanerne står under vand. kampe i marts er aflyst. BIF taber i landspokalturneringen til Thrott med 1-2. Yngre og ældre drengehold har deltaget i en turnering i Flensborg. Juniorhold på tur til Husum for at deltage i Husum boldklubs 40 års jubilæumsstævne. Sct. Hansaften ved Brabrand sø med deltagelse af bl.a. Sunshine trioen med 13 årige Birthe Kjær. Borger fodbold med deltagelse af hold fra Brabrand by, Hans Brogesparken, Søvangen og Skovgårdsparken. Tage Nielsen deltager i fodboldtrænerkursus II på Den jyske Idrætshøjskole i Vejle. Aage Trads er også med , men på kursus I. Besøg af ynglingehold fra Trondheim, Norge. Stor spænding om afslutning på turneringen i serie 3. Oprykker blev Fuglebakken med 36 points, Brabrand blev nr., 2 med 34 points og Vejlby IK nr. 3 med 29 points

1963
BIFs træner Svend Hessner deltager i Konditionskursus på Idrætshøjskolen i Vejle. På generalforsamlingen konstaterer kassereren Holger Skafte, at foreningen nu er gældfri. Sognerådet beslutter at installere lysanlæg på grusbanen til en pris a 23.000 kr. BIF har 15 hold med i turneringen 1963. Hærværk med BIFs klubhus – bl.a. er automaten til varmtvands anlægget brudt op og tømt for penge. Årets Sct. Hansfest aflyst. To unge fra BIF Karl Georg Petersen og Jørgen Øjenholt på lederemnekursus på Idrætshøjskolen i Vejle. I serie 4 vandt Brabrand 8-4 over AGF – BIFs Jan Nielsen scorede 7 mål !! Et drenge pokalstævne vandtes for såvel yngre drenge som ældre drenge af BIF. BIF sælger lodsedler til fordel for ungdomsarbejde Grusbane med lysanlæg indviet. Anlægget består af 6 master med hver 22 lys a 150 watt. Bane og lys har tilsammen koster ca. 80-90.000 kr. Landsholdsspilleren Henning Enoksen, AGF fortalte om sin karriere ved afslutningsfesterne for ungdom. Som de første i BIF har ni drengespillere erhvervet DBU`s fodboldtekniker mærke i bronze.

1964
Tage Nielsen ny seniortræner i BIF. Willy Mikkelsen afløser Børge Nielsen som formand ved generalforsamlingen, hvor Finn Sønderskov nyvalgtes til sekretær. Niels Schwartz lavede ægte hattrick i kampen med Stilling. N. scorede i det 30.,37., og 41. minut. BIF vandt kampen med 4-1. Danmarks Radio optager radioserien ”Ti vi ka` li`” i Engdalskolens gymnastiksal med VIF som arrangør. Værter : Jørgen Hjorting og Per Møller Hansen. Sognerådet oplyser at der er givet igangsætningstilladelse til klubhuset ved sportsanlægget ved Engdalsvej under forudsætning af byggeriet laves som vinterbyggeri. Huset bliver i 2 etager. BIF optager håndbold på programmet. Brabrand serie 3 klarede ikke skærene og må ned i serie 4. 200 børn og voksne deltog i ungdomsafdelingens afslutningsfest i Vestteatret. Seniorafdelingen holder fest på hotel ”tre ege”.

1965
På generalforsamlingen udtrykkes glæde over planerne med klubhuset. Foreningen modtager en gave på 1000 kr. af foreningens venner til brug ved evt. udsmykning af det nye klubhus. På sognerådsmøde sås der tvivl om økonomien ved klubhusbyggeriet. Efter en debat besluttedes det at gå i gang med udarbejdelse af et nyt forslag – og billigere. På serie 4 holdet scorede den fra AIA kommende Bjarne Jensen 3 mål i sin debutkamp. Senere på sæsonen gentog han kunststykket, altså 2 x hattrick. Serie 4 sluttede sæsonen på andenpladsen med en målscore på 58-38. Topscorer blev Bjarne Jensen med 10 mål. Klubhusbyggeriet – med nye tegninger – går i gang.

1966
Ernst Weng afløser Willy Mikkelsen på formandsposten. Rejsegilde på det nye klubhus – i een etage !! Brabrand, Harlev og Tilst samarbejder om fodbold-talentturneringen. Den nye klubhus inviet 25. marts 1966. Huset har plads til 120 personer til omklædning på en gang samt opholdstue, køkken, kontor og depoter.. Møde om sammenslutning af idrætsklubberne i Brabrand. Serie 4 holdet har spillet 22 kampe, vundet 20 og tabt 1 og spillet 1 uafgjort – holdet rykker dermed op i serie 3. Holdets målscore er 115-23 Niels Schwartz er topscorer med 29 mål, Bjarne Jensen har scoret 23 mål. Sognerådet har vedtaget, at kommunen skal have en idrætshal til opførelse ved idrætsanlægget på Engdalsvej. Brabrand Idrætsforening af 1934, Brabrand Badmintonklub og idrætsklubben Sisu er sluttet sammen under navnet Brabrand Idrætsforening – Brabrand IF. Stiftende generalforsamling 6. 10. 1966. Fodbolds formand Ernst Weng blev den nye foreningens første formand. Foreningen får ca. 1000 medlemmer.

1967
Helge Hansen bliver den første formand for Brabrand IF fodboldafdeling. Brabrand, Harlev og Tilst fortsætter samarbejdet med fodbold talentturneringen. 15 drenge og 2 ledere fra boldklubben Frem, København besøger Brabrand. I talentturneringen bliver det kombinerede hold nr. 2 efter Rougsø-alliancen. Aarhus Boldspil-Unions årlige drenge fodboldstævne afvikles på idrætsanlægget i Brabrand med deltagelse af ca. 140 drenge og ledere. Viborg FF vinder Brabrands ynglinge-A stævne. Brabrand yngre drenge på genvisit hos Frem i København. Serie 3 holdet slutter sæsonen på en andenplads efter Jyske Akademikere.

1968
Tage Nielsen fortsætter som træner for 4. år i træk. 130 børn og voksne mødt op til ungdomsafdelingens fest. Fodboldafdelingen skal i lighed med de andre afdelinger være med til at opføre et enfamiliehus, hvis salg skal gå til hjælp til den projekterede Brabrandhal. I 3. omgang af DBU`s pokalturnering tabte Brabrand til serie 2 holdet fra Vivild. Boldklubben Frem, København atter på besøg i Brabrand – deltog i flere stævner i området. I forbindelse med Brabrand Byfest afviklede fodboldafdelingen et ynglingestævne med deltagelse af hold fra Viborg FF, Silkeborg IF og Ikast fS og naturligvis Brabrand IF. Baby II vinder kredsmesterskab i ABU`s turnering. Brabrand Byfest blev et kæmpesucces og gav ca. 70.000 kr. til hjælp til opførelse af Brabrandhallen.

1969
Brabrand stiller med 13 hold i turneringerne. Jydsk Boldspil Union har indført en serie 6 og her er det ene af Brabrands serie 5 hold placeret. Det andet forbliver i serie 5.

Luk