Menu

BIF Historie fra 1990-99

1990
Målsætningen for første holdet udløbet uden målet blev nået: Jyllandsserien! Men holdet arbejder videre efter de svære prøvelser sidste år og slutter på en pæn 6 plads med 23 points for 22 kampe og med 48 scorede mål som det højeste antal for holdene i rækken. Jan Faurholt kan med god samvittighed aflevere et godt spillermateriale til efterfølgeren Per Rosenby. Førsteholdsreserverne rykker atter op i serie 3 og 3. holdet op i serie 4. Alt i alt en fornem fodboldsæson for Brabrand IF. Petanqueafdelingen har forpagtet bankoforretningen. En ny Folkeoplysningslov skal erstatte interessegruppeordningen (kommunal tilskudsordning efter deltagerantal). Utraditionelle tiltag i form af Rock Show '90 Pinselørdag i øsende regnvejr, men med gode kræfter som bl.a. Moonjam, Rub Turner, Søs Fenger, Shubidua. Det besluttes at arrangere Rock Show '91 igen til næste år. Medvirken ved WM i motorbådsrace på århus Havn i samarbejde med håndboldafdelingen. Iflg. århus Stiftstidende 4.11.1990 fik de århusianske fodboldklubber én på hattepulden med overskriften: - århus skraber bunden. En katastrofal dårlig sæson 1990 kan bringe de århusianske fodboldklubber til at samarbejde. Sammen med Skovbakkens Danmarksseriereserver spiller 5 andre århus-klubber i JBU serie 1 kreds 5. Det er AIA/Tranbjerg, Brabrand IF, TST 79 og århus Fremad. Dameholdet rykker op i serie 2. Jan Lindegaards Drenge B hold bliver kredsvindere med 37 points. Vi deltager i det årlige stævne i Gistrup (v/Aalborg) med 7 hold. I alt ca. 100 mennesker i 2 busser! Indførelse af 7-mands fodbold i JBU regi for børn op til 10 år. Ombrydning af turneringerne efter forårskampene.

1991
Førsteholdet i serie 1 med Per Rosenby som ny træner lægger ud med en nervøs indsats i Tørring 1-1 (1-1). Målscorer Jens Snedker efter oplæg fra Stig Stenild. Gunner Linds tilbagevenden for en kort periode hjælper os ikke i næste hjemmekamp, som vi taber 1-2 (0-1). Kampen hjemme mod århus Fremad ender 0-0, mens den næste udekamp mod Viby vindes 1-2 (1-1) på mål af Peter Hansson og Jan Thagaard på straffespark. Gunner Lind nævnes som en glimrende frispiller og god til at lægge bolde langt frem på banen. Gunner Lind får igen lyst til topfodbold og atter i AGF truppen efter sommerferien. Jan Faurholt har på ny påtaget sig trænerrollen, men bebudet sin tilbagevenden til AIA/Tranbjerg efter sæsonafslutningen. Ove Sass Hansen, som tidligere har stået i spidsen for HEI's Danmarksmestre i damefodbold bliver nu træner. Desværre blev nedrykning til serie 2 en kendsgerning. Men idet hele taget et prøvelsens år. Også 2. og 3. holdet må en tur ned. Men 4. holdet redder æren og rykker op i serie 5. Damerne bliver i serie 2. Spillermaterialet her er for smalt; men henvendelse om samarbejde med åbyhøj IF er resultatløst. I det mørke efterår er det imidlertid positivt, at et udvalg af 1. og 2. holds spillere arbejder med oplæg til handlingsplan for, hvad fodboldafdelingen vil fremover. Hvorfor skal det være på højt niveau, når det kan være morsomt. Læs og hold på hat og briller om
Den lokale SPORT- Femteholdet - vinder af årets vandkamp! Refereret af SPY.
BRABRAND - Kl. 13 lørdag, den 4. maj inspicerede vi bane 3, som havde klart vand i hele den ene side. Vi besluttede at gennemføre kampen, selvom vi måtte kæmpe med en nyanlagt mågekoloni om banen. Traditionen tro lagde vi ud med flere gode tilbud, men hov et lille kiks, og vi var bagud 1-0 til Hasle. Så sker der ikke meget andet end nogle drabelige kampe i vandet, hvor Jan "Turbo" havde herredømmet. 2 min. før halvlegsfløjt scorer Hasle til 2-0 på et flot mål. I pausen snakker vi om, hvor gode Hasle er, men at de også har deres problemer i forsvaret. Da 2. halvleg er 5 min. gammel forærer Hasles forstopper os et skønt selvmål og kommer hermed ind i kampen, og kort efter kommer vi på 2-2 ved "Overlæreren". En utrolig vending, som synes at blive kort, da Hasle går i front med 3-2 på et mønsterangreb. Søren vil det nok anderledes og forfølger en løs bold og scorer til 3-3. 10 min før tid dribler "Overlæreren" rundt og finder Tommy "Topscorer", som lægger bolden over til det kolde ben og scorer til 4-3 til femteholdet. Hasle spiller nok flottest, men deres forsvar delte gaver ud. Rygter: Ole østrup skal male et billede af femteholdet. Det bliver ikke nødvendigt at bede dem om at stå stille. Jørgen "Duracell" fik sine batterier ladet op i denne weekend. Steen Andersen må købe sig tilbage på holdet. SOK havde en gummibåd parat, hvis uheldet var ude. Facts: Hanne H.P. svigtede femteholdet igen. Ib Boysen blev dagens mand. S blev dagens fuser. Body blev dømt offside. ålle var tilbage som den store rorgænger på midtbanen. ???: Har Steen "gamle" Andersen købt sig tilbage. Vil Hanne H.P. svigte femteholdet igen. Er Jørgen "Duracell" blevet ladet ordentlig op. Vinder vi igen. Følg med i næste afsnit om femteholdet.
Rock Show '91 med deltagelse af 23.000 deltagere blev en bragende succes. Brabrand drengen Michael Falch med gruppen Malurt kunne fra scenen se gavlen af den boligblok på Engdalsvej, hvor han engang voksede op. Efter 12 timers intens musik med mange gode navne kunne 200 medlemmer af Brabrand IF, som havde taget tørnen med arrangementet, ånde lettet op. Kun få naboer klagede. For resten: - I det fjerneste hjørne af koncertpladsen, nær Brabrand Sø, var opstillet en høj kran, hvorfra man for 400 kr. kunne kaste sig ud i et Bungy-spring.

1992
Svend Erik Jessen afløses efter 6 år på formandsposten af Bent Pedersen.
Nedturen for første holdet blev standset i serie 2.
Oldboys pokalen til Bjarne Thuun
Lilleput holdet placeres i Lilleput-mesterrække
Tidl. formand for fodboldafdelingen Helge Hansen æresmedlem af Brabrand IF
Peter Bækgaard 200 kamps jubilar
Fælles hold med Sabro IF i damejunior og damesenior
All-star pokalen til Lars Henning Jensen

1993
Ny opkrævningsform for kontingent i fodbold:
2/3 opkræves i marts måned og 1/3 i august måned
Svend Erik Jessen årets leder i Brabrand IF
Oldboys pokalen til Kurt Jensen
1.holds truppen på træningslejr på La Santa Sport
Fællesholdene med Åbyhøj på ynglingesiden sluttede som kredsvinder
i mesterrække 2 og i A-rækken 1 som nr. 6

1994
Niels Jacob Sennels ny formand for fodbold
Kurt Nørgaard ny formand for Oldboys
22 spillere og 4 ledere i træningslejr på La Santa Sport
Brabrand IF fylder 60 år med fodbold som ældste afdeling fra starten af
den nuværende Brabrand IF
Fodboldafdelingen har nu to hold i serie 3
All-star pokalen til Jesper Christiansen
Æresmedlemmernes pokal til Kenny Henriksen, Fodboldafd

1995
Oprykning til serie 2
Kontingentforhøjelse med 12 %
Oldboys pokalen til Boris Schwartz
Stor mangel på trænere – især i ungdomsafdelingen
All-star pokalen til Kenneth Magnussen
36 frivillige fra Fodboldafd. opstiller stole, sælger programmer, rydder op m.m.
ved Operagalla på Århus Idrætspark

1996
Jan Lindegard afløser Niels Jacob Sennels som formand
Niels Jacob Sennels afløser Erik Sander som kasserer
Ib Nielsen ny formand for oldboys
Brabrand vært for finalestævne for Østjysk Oldboys
Tidl. formand for fodboldafd. Henning Juul Knudsen æresmedlem af Brabrand IF
Flemming Møller årets leder i Brabrand IF
Ib B. Hansen målmandstræner i fodboldafd.
Med Peter Larsen som træner slutter serie 2 på en 4. plads
Begge hold i serie 5 rykker op i serie 4
All-star pokalen til Lars Kristensen

1997
DBU`s fodboldskole i Brabrand i uge 31
Indendørs stævne ”Sparbank Vest-Cup” for ungdomshold i Brabrand-Hallen
Oldboys pokalen til Henning Krabbe
All-star pokalen til Michelle Demontis

1998
Niels Jacob Sennels, fodboldafd. hovedformand for Brabrand IF
Oldboys pokalen til Ib Nielsen
Junior A med René Jensen som træner deltager i ”Palancia-Cup” i Spanien
Lars Lundkvist engageret som træner for 1. holdet fra sæson 1999
DBU`s fodboldskole i Brabrand i uge 29
Flemming Møller Årets fodboldleder i Århus 1998
All-star pokalen til René Iversen

1999
Fodboldafdelingen fylder 65 år
I landspokalturneringen vinder Brabrands serie 2 over Grenå med ikke mindre end 11-4
Den tidl. professionelle landsholdspiller Flemming Povlsen melder sig i Brabrand IF
Serie 2 bliver kredsvinder og rykker op i serie 1.
Holdet vandt første kamp om JM med 8-2 over Viby, men taber næste kamp med 0-6 til Grindsted
2. holdet rykker op i serie 3 og 3. holdet rykker op i serie 4
All-star pokalen til Kenneth Magnussen

Luk