Menu

FODBOLDEN GENÅBNER – HVAD GÆLDER?

image
06. maj 2021 kl. 16:14
Retningslinjer, spørgsmål & svar...

Det er igen muligt at spille udendørs fodbold i vores klub. Og vi er mange, der glæder sig til at komme i gang. Men som ved de tidligere genåbninger, så er der også en række spørgsmål, der melder sig hos spillere, forældre og trænere. De mest almindelige svarer vi på her.

For at gøre det så nemt som muligt at finde rundt i regler og retningslinjer, har vi samlet det hele på denne side. Informationerne inddelt i tre dele:

Bemærk, at siden opdateres løbende. Siden er senest opdateret 6. maj med nye regler omkring forsamlinger og tilskuere (nu op til 75 pers.) .GENERELLE RETNINGSLINJER

Følg retningslinjerne - Sundhedsmyndighedernes anbefalinger skal altid følges.

Kun udendørs - Det er på nuværende tidspunkt ikke tilladt at spille fodbold indendørs.

Pas på de sårbare - Spillere og frivillige i en risikogruppe skal være ekstra opmærksomme ift. deltagelse i aktiviteter i fodboldklubben.

Kun træner i boldrummet - Kun træneren har adgang til boldrum, og skal alene tage bolde og kegler ud til træning og kamp.

Husk at vaske kegler efter brug - Bolde følger det enkelte hold, og bør ikke bruges af andre. Det er muligt at vaske boldene mellem træningerne, men da bolde følger samme hold, er det ikke et krav. Kegler SKAL vaskes efter brug. Brug gerne spand og rengøringsmiddel, som står i boldrummet.

Læg veste til vask – Bruges der overtræksveste, skal disse smides i papkassen, som er sat frem i boldrummet, efter endt træning. Vores FANTASTISKE materialeansvarlige vasker HVER DAG.

Medbring din egen drikkedunk - Drikkedunke må ikke deles med andre, og derfor skal alle – også træneren – medbringe sin egen drikkedunk.

Sprit af - Alle vasker hænder/spritter hænder af, inden aktiviteten starter. Der er sprayflasker og sprit i rigelige mængder i boldrummet.

Ingen omklædning - Restriktionerne er meget skrappe indenfor, så vores omklædningsrum er som udgangspunkt lukket med mindre der træffes særskilt og konkret aftale herom. Det er IKKE muligt at bade.

Hurtig afgang efter træning - Alle forlader fodboldanlægget efter aktiviteten er slut.

Undgå unødig forsamling - I denne tid bør alle sociale aktiviteter i forbindelse med idrætsaktiviteter aflyses. Husk også at holde afstand uden for banen.

Et fælles ansvar - Det er den arrangerende forening af aktiviteten (træning eller kamp), der har ansvaret for, at alle regler overholdes. Din klub = Dit ansvar.


RETNINGSLINJER PÅ BANEN

Pr. 6. maj 2021 er det tilladt at forsamles op til 75 personer i forbindelse med udendørs idrætsaktiviteter i foreninger.

  • Forsamlingsloftet på 75 personer gælder både for træning og kamp. Forsamlingsloftet på 75 personer gælder for alle aldersgrupper.
  • Loftet på 75 personer gælder for det baneareal, der er anvist til træningen. Er I flere end 75, så skal banen evt. deles op. Hverken spillere eller trænere må bytte gruppe i løbet af træningen.
  • En træner må ikke stå for træningen af mere end én træningsgruppe ad gangen. Træneren tæller med i de 75 personer, som en gruppe må bestå af.
  • Forsamlingsloftet på 75 personer gælder KUN for den organiserede foreningsidræt. Det er således KUN tilladt at benytte Brabrand IFs baner i forbindelse med en aftalt træning. 
  • I de 75 personer tæller trænere, dommere, udskiftere OG TILSKUERE også med.
  • Tilskuere ved idrætsaktiviteter er tilladt.
  • Professionel fodbold er fortsat undtaget forsamlingsforbuddet.

SPØRGSMÅL & SVAR

Skal vi testes?

Der er IKKE noget formelt krav om, at man skal fremvise negativ covid-19 test for at komme til træning. I klubben opfordrer vi dog alle spillere, trænere og andre frivillige til at lade sig teste hyppigt, så vi for så vidt muligt undgår at bidrage til smittespredningen.

Må vi spille kamp?

Ja, kampe afvikles som normalt.

Kan vi få mere tid til træning?

Vi er mange spillere og der er kun én kunstgræsbane, så pladsen er trang. Vi opfordrer derfor trænerne til at vise ”samfundssind” og koordinere indbyrdes, så der bliver bedst mulig plads til alle.

Det er også – i begrænset omfang og kun efter aftale – muligt at få træningstider på lørdage og søndage. Trænere kan kontakte vores nye kampfordeler (Henrik Andersen) på kampfordeler@brabrand-fodbold.dk.

Har du flere spørgsmål?

Tal med din træner eller en anden BIF-person, hvis du har spørgsmål, der ikke bliver besvaret ovenfor. Du er også velkommen til at skrive til info@brabrand-fodbold.dk.