Menu

Brabrand If Fodbold bliver TOP-Center

image Første træning i Brabrand fandt sted i går, fredag d. 23. august, på Engdalskolens baner. Senere på sæsonen får talenterne lov at give den gas på kunstgræsset.
24. august 2019 kl. 07:33

Brabrand If Fodbold lægger fra august 2019 baner til talentudviklingen i Danmark. Det profilerer klubben, giver nye input til klubbens egne trænere og gør det nemt at deltage i træningen for de af vores spillere, der udtages.

Talentudviklingen i Danmark skal styrkes. Og det kommer Brabrand til gode. Det er nemlig sådan, at AGF i samarbejde med DBU har udvalgt Brabrand IF som TOP-center for U10-U12 drenge.

Helt konkret betyder det, at Brabrand IF Fodbold hver fredag fra 16.30 til 18.00 lægger bane til træning for særligt talentfulde spillere fra Stor-Aarhus. Første træning finder sted den 23. august.

Strømlinet talentudvikling

Navnet TOP-Center kommer af Talent Optimerings Projekt. Projektet har til formål at skabe et mere strømlinet og struktureret talentudviklingsarbejde i hele Danmark ned til og med U10-alderen.

Træningen afvikles af AGF, som også står bag udvælgelsen af spillerne.

For Brabrand IF er samarbejdet en mulighed for at profilere sig som en af de bedst fungerende klubber i Aarhus.

Jacob Sangill, der har medvirket til at etablere samarbejdet, forklarer:

”Kravene til klubudvikling og organisation bliver hele tiden større. Og her kan vi drage generel nytte af samarbejdet med AGF.”

Til gavn for BIF

Jacob Sangill peger på en stribe konkrete fordele for klubben:

”TOP-centertræningen giver os nye ideer til egen talentudvikling samt inputs til vores øvrige trænere, der har mulighed for at deltage og få gode råd. Det er klubbens håb og ønske, at dette samarbejde med AGF både presser og løfter os op på et endnu højere niveau, pointerer han og fortsætter:

”Det betyder ikke, at Brabrand nu bliver en eliteklub. Bredde og talentudvikling skal netop gå hånd-i-hånd.”

Desuden er samarbejdet en mulighed for at vise klubben frem.

”Vi viser forhåbentlig mange nye gæster, der besøger topcentret, vores anlæg og klub fra den allerbedste side. Et sted hvor alle føler sig velkommen,” forklarer Jacob Sangill.

Masser af gratis inspiration

Jacob Sangill peger på, at klubbens spillere og trænere ligeledes kan få glæde af klubbens nye status som TOP-Center:

”Vores (unge) trænere kan melde sig på banen, enten som hjælpetrænere på TOP-Centret, eller ved at kigge forbi engang imellem for at se, hvordan AGF trænerne afvikler træningen. Så der er rig mulighed for at hente inspiration.”

Dertil kommer, at de af Brabrands spillere, der så heldige at blive udvalgt til at deltage i træningen, får væsentligt nemmere ved at deltage i TOP-Centrets træning. Vores bedste spillere kan på den måde få en ekstra omgang kvalificeret træning, bare ved at hoppe på cyklen til vores eget anlæg, uden at far eller mor skal starte bilen.

FAKTA

  • Brabrand IF er et af tre Top-centre i Østjylland. De øvrige ligger i Odder og Rønde.
  • Drenge, som udtages til træning i et TOP-center, får mulighed for at følge træningen i TOP-centret i tre år.
  • Spillerne i talent-programmet skifter ikke klub. TOP-center træning er således et supplement til den almindelig klub-træning.
  • AGF udtager spillere til TOP-centrene i Aarhus.

DBU’s formål med projektet

  • At højne kvaliteten af børnetræningen lokalt.
  • At opnå en bred opkvalificering af træningsmiljøer i U10-U12-årgangene.
  • At drenge med særlige forudsætninger i U10, U11 og U12 får et tilbud om at træne i et TOP-center.
  • At sætte mere fokus på den enkelte spillers udvikling (individuelt og relationelt).
  • At sætte mere fokus på U10, U11 og U12-spillere med særlige forudsætninger.