Menu

VIS HENSYN OG BLIV VÆK FRA FODBOLDBANERNE, LUKNING AF VORES ANLÆG ER FORLÆNGET TIL 10. MAJ

image
har forlænget tiltag
19. marts 2020 kl. 10:53
Sådan lyder DBU Jyllands klare appel til fodboldglade danskere. Læs hele opfordringen her - og følg den venligst. Se også politets tiltag

Mange danske fodboldklubber oplever, at beboere i lokalområdet benytter deres baner til at forsamle sig og spille bold i denne svære tid. For at bakke op om myndighedernes indsats og mindske coronasmitten, opfordrer DBU Jylland nu alle fodboldglade danskere til at blive væk fra fodboldbanerne. Det samme gør Brabrand IF Fodbold.

I en tid hvor alle danskeres hverdag ser anderledes ud end den plejer, oplever mange fodboldklubber, at folk forsamles for at spille selvorganiseret på deres baner.

  • Under normale omstændigheder ville vi være de første til at bifalde, at danskerne spiller så meget fodbold sammen som overhovedet muligt, men i denne situation er det helt anderledes. På baggrund af statsministerens seneste påbud og opfordringer på pressemødet tirsdag aften, vil vi på det kraftigste opfordre alle til at blive væk fra fodboldbanerne i denne tid og også, at forældre tager ansvar for, at deres børn gør det samme, udtaler Lars Albæk, formand for DBU Bredde.

Denne udmelding er en klar appel til den enkelte.

  • Vi bakker naturligvis op om det vigtige budskab, som statsministeren kom med tirsdag aften, og bidrager også meget gerne til at formidle det. Fodboldklubberne og de frivillige ledere kan og skal dog ikke pålægges at sikre, at påbuddene overholdes. Det er i sidste ende politiets ansvar, men som repræsentanter for det organiserede Fodbolddanmark vil vi stærkt opfordre danskerne til at lytte til myndighederne og ikke forsamle sig – heller ikke selvom det er udenfor, udtaler Bent Clausen, næstformand i DBU.

Dette er samtidigt i tråd med DIF’s opfordring til, at al udendørs træning sker alene eller med ens nærmeste og med stor afstand til hinanden.

OPBAKNING OG ROS TIL DE DANSKE FODBOLDKLUBBER

Fodboldklubberne har i en svær tid ageret hurtigt og gjort deres for at følge myndighedernes retningslinjer.

  • Vi vil gerne rose de danske fodboldklubber for deres omstillingsparathed i forhold til at følge myndighedernes retningslinjer og anbefalingerne om at lukke alle fodboldaktiviteter ned ind til regeringen og myndighederne mener, at det er forsvarligt at åbne op for fodboldaktiviteter igen, udtaler Lars Albæk.

Ligesom i resten af samfundet bliver fodboldklubberne påvirket negativt af de mange tiltag imod coronasmitten. Alle fodboldaktiviteter er aflyst i en periode, og det er ærgerligt for rigtig mange fodboldglade danskere.

  • Vi er fuldt ud klar over, at myndighedernes tiltag påvirker fodbolden og mange fodboldklubber negativt. Vores klare opfattelse er dog også, at fodboldklubberne sætter en ære i deres samfundsmæssige ansvar, og vores alles fælles interesse i at beskytte de danske borgere og hjælpe myndighederne vægter højest i denne helt ekstraordinære situation. Vi er imponerede over klubbernes måde at håndtere denne svære situation på, udtaler Bent Clausen.

 

RIGSPOLITIET HAR FORLÆNGET TILTAG MOD COVID-19 I DANMARK:
LUKNING AF INDENDØRS SPORTS- OG FRITIDSFACILITETER M.FL.
  • Der er indført midlertidigt forbud mod, at indendørs sports- og fritidsfaciliteter m.v., herunder bade- og legelande, biografer, teatre og fitnesscentre holder åbent. Forbuddet omfatter ikke faciliteter til nødvendig genoptræning.
Luk