Menu

På Zanzibar er Brabrand IF favoritklubben

image
Paw Simon Krogh
12. september 2020 kl. 15:24

Her får du Paw Simon Kroghs historie om, hvordan han og Brabrand IF er med til at sikre, at der ikke står Brøndby IF på det hele på Zanzibar. 

I 2019 var vores ældste datter Freja 4 måneder på den danske højskole på Zanzibar. Det var en kæmpe oplevelse for hende, og opholdet bød på et væld af store indtryk og kulturmøder. Blandt andet oplevede Freja sammen med to medstuderende at bo en uge i en Masai landsby på fastlandet i Tanzania.

I november besøgte vi hende på Zanzibar. Det var også en stor oplevelse for os. Kontrasterne er vilde. Lokalbefolkningen har ikke meget at rutte med – men de er glade. OG så er de bare vilde med fodbold! I hver landsby findes flere hold, og der er et væld af turneringer i gang. Her er ingen kunstgræsbaner – ja ofte er der ingen græs – men det er ingen hindring.

Paw inspicerer opvisningsbanen i Paje på Zanzibar.

En ting jeg bed mærke i, var at rigtigt mange lokale gik rundt i fodboldtrøjer fra diverse danske klubber. Forklaringen er at mange af de unge, der i gennem tiden har gået på den danske højskole har foræret deres trøjer til lokalbefolkningen. I særdeleshed var der mange der gik rundt i Brøndby tøj – hvilket jo ikke er en rar oplevelse for en inkarneret AGF (og Brabrand) fan.

Sådan er det dog ikke længere. I det tidlige forår 2020 (pre Corona) besøgte Freja igen Zanzibar – og her medbragte hun to store sportstasker med aflagte Brabrand IF trøjer, shorts, og fodboldstøvler. Alt sammen doneret af Brabrand IF. Det blev modtaget med kyshånd.

Går du nu en tur i Paje på Zanzibar, er du ikke i tvivl om, at her er Brabrand IF ”the big thing!”

Adventure FC2 i blåt. Sådan skal det være!