Menu

FODBOLD: Pigeturnering for de mindste er en kæmpe succes

image
23. marts 2019 kl. 06:15

For andet år i træk inviterede Brabrand IF Fodbold områdets mindste piger til en dag med fodbold, leg og sjov. Med 21 hold og 90 deltagende spillere satte skolepige-turneringen deltager-rekord, og arrangørerne forventer, at stævnet vil tiltrække en ny årgang af fodboldpiger til Brabrand IF.

21 hold.

90 piger i alderen 5 til 10 år.

42 kampe.

Og 110 mål.

Det var hovedingredienserne, da piger fra områdets børnehaver og skoler lørdag den 16. marts 2019 tørnede sammen i Hal 2 i Brabrand Idrætsforening til en dag i fodboldens tegn.

For mange af pigerne var det fodbold for første gang. Men heldigvis var der hjælp at hente.

”Bolden må ikke komme ind i det her mål. Og prøv at få den ind i det mål dernede,” forklarede en holdleder få minutter inden kampstart.

Og så, præcis kl. 9.00, gik det løs.

Løjerne blev indledt af Børnehaven Solskins seje piger mod Søstjernens mindst lige så seje piger. Og dermed var stævnet i gang.

MASSER AF HOLDÅND OG FESTLIGE FARVER PRÆGEDE SPILLET HOS SKOLESTARTERNE.

 

Messitrøjer og tylskørter

Over de næste mange timer blev der kæmpet intenst i Hal 2. Nogle piger havde taget en Messi-trøje på til lejligheden. Andre satte nye standarder på fodboldbanen iført kulørte tyl-skørter. Samme kreativitet prægede holdnavnene. Et hold fra Engdalsskolens 1C stillede op under navnet Team Cupcake. Deres klassekammerater gik under navnet Team Cherry.

Fælles for alle spillere var de røde kinder og de store smil på læben.

I dagens løb var 21 hold på banen, og de spillede i alt 42 kampe fordelt på fem puljer. Yngste pulje var skolestarterne, som lagde ud. Herefter fulgte 0., 1.,2. og 3. klasser.

PIGERNE GIK TIL VAFLERNE PÅ BANEN. DER BLEV I ALT SCORET IKKE MINDRE END 110 MÅL UNDER STÆVNET.

 

Glade skolestartere på banen

5 timer og 110 mål senere kunne en stævneleder og formand for pigefodbolden i Brabrand, Egon Laursen, konstatere, at turneringen endnu engang var en stor succes.

Han siger:

”Det store fremmøde taler for sig selv. Og det er helt tydeligt, at de yngste piger er vilde med fodbold. Det var især dejligt at mærke, at så mange skolestartere har lyst til at stifte bekendtskab med fodbolden.”

Brabrand IF Pigefodbold havde som noget nyt inviteret skolestarterne fra områdets børnehaver. Derudover var skolerne i Århus Vest, dvs. Engdalsskolen, Sødalskolen og Egebakkeskolen i Brabrand, Skjoldhøjskolen og Tilst Skole i Tilst samt Gammelgårdskolen og Åby skole i Åbyhøj indbudt til stævne.

”Vi er godt tilfredse med, at der i alt 21 hold fra de lokale børnehaver og klasserne i Engdalsskolen og Sødalskolen. Men vi havde gerne set hold fra klasserne i de øvrige skoler også. Det satser vi på til næste år,” forklarer Egon Laursen.

DER VAR MEDALJER OG EN INVITATION TIL GRATIS PRØVETRÆNING TIL ALLE DELTAGERE.

 

Medaljer til alle

Essensen i Skole-pigestævnet er at give områdets piger en sjov dag med masser af leg og samvær. Arrangementet er fokuseret på, at det skal være sjovt at være med for alle. Af samme grund er var der medaljer til alle deltagere – og et gavekort, som giver pigerne mulighed for at komme til træning. 

”Vi fik mange nye medlemmer i forlængelse af stævnet sidste år. Og det er naturligvis vores håb, at vi får et gensyn med mange af de deltagende piger i år også,” forklarer Egon Laursen.

Brabrand IF er den største pigefodboldklub i Århus Vest og blandt de største i Aarhus. Klubben har pigehold fra de yngste årgange og helt til old girls.

 

BRABRANDHALLENS CAFETERIA VAR LUKKET UNDER STÆVNET, SÅ KLUBBENS FRIVILLIGE RIGGEDE EN LILLE KØBMANDDSBUTIK TIL I DAGENS ANLEDNING. OG DER VAR RIFT OM VARERNE…

 

De mindste pigers trænere:

- Dennis Fugl Velgaard, træner for piger og drenge årgang 2013

- Rune Horster og Klaus Kannegaard, træner for årgang 2012 piger og drenge

- Dorthe Koch, træner for årgang 2010 -2011

- Mette Rask, træner for årgangene 2009.

 

Stævnet blev afviklet af frivillige kræfter. Brabrand If Fodbold takker:

- Lisa Kloster Kjeldsen

- Pernille Bossow

- Dorthe Koch

- Dorte Kuula

- Henrik Andersen

- Egon Laursen (stævneleder)

Derudover hjalp seks piger fra klubbens ældste pigeårgange til stævnet.

 

Tak til Rema 1000

Desuden sender klubben en stor tak til Rema 1000, som bidrog med vand og frugt til de mange fodboldglade piger.

Luk